Luomu yhdessä näkyville Farmarissa

Luomuliitto ja ProAgria Etelä-Savo tavoittelevat yhdessä muiden luomutoimijoiden kanssa yhtenäistä luomualan näyttelyaluetta Mikkelin Farmariin 2.–4.7.2020.

Erityisesti luomutuottajilta on tullut palautetta, että luomutarjonta hukkuu maatalousnäyttelyissä helposti tapahtuman kokonaistarjontaan. Luomutuottajia turhauttaa kävellä näyttelyaluetta yrittäen löytää tuotteet ja palvelut, jotka on tarkoitettu erityisesti heille. Myös kuluttajakävijöiden on hyvin vaikea muodostaa alueelle pirstaloituneesta tarjonnasta kokonaiskäsitystä luomusta.

Farmarin näyttelyalueelle Mikkelissä on nyt varattu yhtenäinen alue luomutoimijoille. Mikäli tarjoat tuotteita ja palveluita luomutuottajille tai muuten haluat tulla Farmarissa tunnistetuksi luomutoimijaksi, osastosi kannattaisi sijoittua tälle yhteiselle alueelle. Ilmaise halukkuutesi yhteiselle luomualueelle sijoittumisesta kirjoittamalla tämä ilmoittautumisen yhteydessä lisätietokenttään. Näin olet tekemässä maatalousnäyttelyistä luomumpia! Ilmoittautumaan pääset tapahtuman verkkosivuilta, joilta löytyy myös lisätietoa näytteilleasettajille sekä muun muassa näyttelypaikkahinnasto.

Farmari-maatalousnäyttely järjestetään Mikkelissä 2.–4.7.2020. Tapahtumaan tavoitellaan 500 näytteilleasettajaa ja 75 000 näyttelyvierasta. Uudistuneella Kalevankankaan 13 hehtaarin näyttelyalueella on runsaasti tilaa Farmarille. Näyttelyssä ovat vahvasti esillä muun muassa maa- ja metsätalouden vastaaminen ilmastonmuutokseen, biotalouden ja energiantuotannon uudet mahdollisuudet, suomalaisen ruokaketjun kehittäminen sekä uusin tieto ja teknologia. Kotieläimet ovat esillä Farmarin laajalla kotieläinkentällä.  Näyttelyssä pääsee verkostoitumaan alan osaajien kanssa, ja se on myös erinomainen kohtaamispaikka kuluttajien suuntaan.  Myös eteläsavolainen ruokakulttuuri maistuu tapahtuman aikana.  Näyttely tarjoaa näin asiaa ja elämyksiä koko perheelle.

Ole yhteydessä:

Toiminnanjohtaja Susann Rännäri, 040 144 6160 susann.rannari@luomuliitto.fi

Näyttelypäällikkö Kirsi Mutka-Paintola, 043 826 7882 kirsi.mutka-paintola@proagria.fi

www.farmari.net