VUODEN LUOMUTUOTE -KILPAILU 

Vuosittainen kilpailu nostaa esille Suomen parhaat luomutuotteet. Voittajan valitsee asiantuntijaraati.

Tuotteiden arviointikriteereitä ovat maku ja muut aistinvaraiset ominaisuudet. Tuotepakkauksesta arvioidaan houkuttavuus, ulkonäkö, käytettävyys ja kierrätettävyys. Tuotteen kokonaisuudesta arvioidaan sen uutuusarvo, innovatiivisuus ja kaupallinen potentiaali.

Tuotteen tulee olla valmistettu Suomessa, ja pääraaka-aineiden tulee olla alkuperältään suomalaisia. Tässä sovelletaan Hyvää Suomesta -merkin kriteereitä. Jos kilpailija osoittaa, että pääraaka-ainetta ei ole saatavilla kotimaisena, voidaan hyväksyä ulkomainen raaka-aine. Kauppojen private label -tuotteet eivät voi osallistua kilpailuun.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: kuluttajatuotteet ja ammattikeittiötuotteet. 

Ilmoita tuotteesi mukaan viimeistään 28.8.2022 tällä sähköisellä lomakkeella. Lähetämme tarkempia tietoja tuotenäytteiden lähettämiseksi ilmoittautumisajan umpeuduttua.

Lisätietoja: luomuliitto@luomuliitto.fi, puh. +358 40 144 6160

VUODEN LUOMUYRITYS -KILPAILU

Luomuliitto myöntää vuosittain Vuoden Luomuyritys -palkinnon innovatiiviselle, ekologiselle tai muuten innostavaa esimerkkiä näyttäneelle luomuyritykselle.

Luomuyrittäminen on ylpeyden aihe. Palkitsemisen avulla Luomuliitto haluaa kannustaa luomuyrittäjyyteen ja tehdä yrittäjien työtä näkyväksi. Voittaja voi olla maatila, elintarvikejalostusta tai -myyntiä tekevä yritys.

Kuka vaan voi ehdottaa omaa suosikkiaan mukaan kilpailuun. Voittajan valitsee Luomuliiton hallitus ehdotettujen yritysten joukosta. Palkinto julkistetaan marraskuussa valtakunnallisilla Luomupäivillä.

Lisätietoja: luomuliitto@luomuliitto.fi, puh. +358 40 144 6160

LUOMUKONKARI -ARVONIMI

Luomuliitto voi myöntää luomukonkarin arvonimen luomualan toimijalle tunnustuksena elämäntyöstä luomualan eteen. Luomukonkarit ovat alansa tunnettuja asiantuntijoita ja työskennelleet pitkään luomuviljelyn ja/tai luomun kehittämisen parissa. Arvonimen myöntämisestä päättää Luomuliiton hallitus ja arvonimen saaja julkistetaan marraskuussa valtakunnallisilla Luomupäivillä.