Haussa vuoden paras luomutuote

Valtakunnallinen Vuoden luomutuote -kilpailu on käynnistynyt. Luomuliiton vuosittaisessa kilpailussa palkitaan kotimaisen luomutuotevalikoiman parhaat.

Luomutuotteiden kysyntä Suomessa kasvaa kohisten – luomutuotteiden myynti on yli kaksinkertaistunut kymmenen vuoden aikana. Kuluttajat toivovat myös entistä laajempaa luomutuotteiden valikoimaa.

– Haluamme palkita valmistajat uusien luomutuotteiden kehittämisestä ja nostaa esille tuotteiden parhaimmiston, kertoo Luomuliiton toiminnanjohtaja Susann Rännäri.

Mukaan mahtuvat niin pienet kuin suuretkin toimijat. Kilpailuun osallistuvista tuotteista arvioidaan maku ja muut aistinvaraiset ominaisuudet sekä tuotteen uutuusarvo, innovatiivisuus ja kaupallinen potentiaali.

Yksi tärkeä kriteeri tuotteille on kotimaisuus. Kilpailuun osallistuvilta tuotteilta edellytetään, että ne on valmistettu Suomessa kotimaisista raaka-aineista.

Tuotteista arvioidaan myös pakkaus – sen houkuttavuus, käytettävyys ja kierrätettävyys.

– Luomun suurkuluttajat ovat vastuullisia toimijoita, joille pakkausjätteen vähentäminen ja kierrätys on tärkeää. Esimerkiksi muovittomuus on kansainvälisesti kasvava trendi, Rännäri perustelee.

Vuoden luomutuote -kilpailu on avoinna 11.9.2020 asti. Luomutuotteita palkitaan kuluttaja- ja ammattikeittiötuotteiden sarjoissa. Voittajat palkitaan Luomupäivät-tapahtumassa 3.11.2020. Linkki ilmoittautumiseen ja tarkemmat ohjeet löytyvät Luomuliiton verkkosivuilta.

Lisätietoja:
Susann Rännäri
Toiminnanjohtaja
Luomuliitto ry
040 144 6160
susann.rannari@luomuliitto.fi