Kiuruvedellä luomurypsin viljelijät ovat löytäneet ratkaisun pienten satomäärien markkinointiongelmiin yhdistämällä voimansa.
D.O. Saimaa yhdistää maatilat ja ravintolat
Siiriäisen luomutilalla D.O. Saimaa -merkintä on koettu vahvuudeksi, koska pienen tilan tuotteiden markkinointistrategia on lihan suoramyynti kuluttajille.
Kolumni: Hintapreemion paluu
Asetelman opetus on siinä, että kysynnän ja tarjonnan tasapainolla todella on merkittävä vaikutus hintoihin, ja vaikutus korostuu matalan volyymin tuotteissa.
Luomukorvaus nousee, hallintoa yritetään keventää ja uusi CAP jo horisontissa
Luomukorvaus nousee, ja EU-tasolla tunnustetaan nyt virallisesti luomutuotannon erityispiirteet osana maatalouspolitiikan yksinkertaistamista.
Uudistavaa luomuviljelyä merimaisemissa
Maan kasvukunnon parantaminen sekä lisää eloperäisen aineksen määrää maassa että auttaa vähentämään ravinnevalumia vesistöihin. Mälsälän tilalla kokeilussa ovat erilaiset ilmastoystävällisen luomuviljelyn menetelmät.
Luomuperunan viljelyyn vinkkejä Ruotsista
Luomuperunan viljelyssä hyvä viljelykierto, kuohkea ja biologisesti aktiivinen maaperä ovat tärkeitä.







