Vuohenmaito ja hampunsiemenet maistuvat Vuoden Luomutuotteissa

Luomuliitto on myöntänyt Vuoden Luomutuote -palkinnon Saloniemen juustolan Mielihalu-luomuvuohenmaitojogurtille kuluttajatuotteiden sarjassa. Ammattikeittiösarjassa palkittiin Murtolan Hamppufarmin kuoritut sekä paahdetut ja suolatut luomuhampunsiemenet. Lue lisää…

Miten merkitsen kotimaisen luomulihan alkuperän ravintolaruuassa?

Kysymys on erittäin ajankohtainen näin maatilamatkailun kesäsesongin alussa.

Lue lisää…

Ammattikeittiöiden luomukysyntä otettava todesta

Suomessa on 17 500 ammattikeittiötä, jotka tarjoavat noin 700 miljoonaa ateriaa vuosittain. Aterioiden valmistamiseen käytetään arviolta 350 miljoonaa kiloa raaka-ainetta. Lähes puolet ammattikeittiöistä on päättänyt lisätä luomun käyttöä.

Kiinnostus luomua kohtaan on kasvanut merkittävästi parin viime vuoden aikana myös julkisen sektorin ammattikeittiöissä. Vuodenvaihteessa ammattikeittiöille tehdyn selvityksen mukaan 47 prosenttia julkisista ruokapalveluista on tehnyt strategisen päätöksen lisätä luomuraaka-aineiden käyttöä, kun taas vuonna 2016 vain 22 prosenttia oli tehnyt vastaavan päätöksen. Lue lisää…