Vuoden Luomuyritys liputtaa kotimaisen speltin puolesta

Luomuliitto on myöntänyt Vuoden Luomuyritys -palkinnon suomusjärveläiselle Birkkalan tilalle yli 20 vuoden sitkeästä työstä kotimaisen luomuspeltin menekin edistämiseksi. Palkinto jaettiin Luomupäivien yhteydessä 3.11.2020.

Lue lisää…

Minkälaisia muutoksia elintarvikelain uudistus tuo omavalvontaan?

Meneillään olevan elintarvikelain (MMM 1397/2019 ja MMMa 47/2020) kokonaisuudistuksen tavoitteena on keventää byrokratiaa, eli vähentää lainsäädännöstä toimijoille ja valvontaviranomaisille aiheutuvaa hallinnollista taakkaa ja parantaa toimintaedellytyksiä kuitenkaan vaarantamatta elintarviketurvallisuutta. Lue lisää…

Mitä tarkoittavat luomumaitopurkissa mainitut pastörointi ja homogenointi, entä mitä on karrageeni?

Pastörointi on maidon kuumennuskäsittelyä, jolla tuhotaan maidosta mahdolliset tautia aiheuttavat bakteerit ja parannetaan tuotteen turvallisuutta. Lue lisää…