Paista luomukinkku oikein

Luomukinkku kasvattaa suosiotaan. Luomukinkku ei sisällä fosfaatteja tai muita keinotekoisia lisäaineita ja se on varmasti aina myös vapaa geenimuunnelluista ainesosista. Monet herkuttelijat ovat varanneet luomukinkun jo kuukausia etukäteen. Uusien luomukinkun paistajien on hyvä tietää muutama vinkki. Lue lisää…

Vuoden Luomuyritys: Saloniemen Juustola

juustola_rivi_3juustoa

Luomuliitto palkitsi Vuoden Luomuyrityksenä Saloniemen Juustolan, joka tuottaa 25 erilaista juustoa Suomen alkuperäiskarjarotujen – lehmien, vuohien ja lampaiden maidosta. He myyvät myös raakamaitoa. Lue lisää…

Gm-juoksutetta?

juusto Onko luomujuuston juoksutteena käytetty juoksute geenimuunneltu? Saako geenimuunneltuja organismeja käyttää luomussa lainkaan tai esimerkiksi sen valmistuksessa, jos pitoisuus on alle 0,9 % lopputuotteessa? Lue lisää…

Vavesaaren tyrnimysli valittiin Vuoden luomutuotteeksi

voittaja tyrnimysli Luomuliitto valitsi Vuoden Luomutuotteeksi Vavesaaren tyrnimyslin. Sitä on saatavana sekä kuluttaja- että suurkeittiöpakkauksina.
Lue lisää…