Luomutuotanto > Kumppanuusmaatalous

kumppanuusmaatalous_logo_cmykKumppanuusmaatalous on tuottajien ja kuluttajien yhteistyötä: Kuluttajat haluavat laadukasta ruokaa tutulta tuottajalta. Tuottaja haluaa varmuutta tuotteidensa markkinointiin. Jos kuluttajat maksavat satotuotteista etukäteen, voidaan mahdollistaa investointeja ja työntekijöiden palkkaamista.

Kumppanuusmaatalous tarkoittaa Suomessa suunnilleen samaa kuin englannin kielen Community Supported Agriculture.

Monissa maissa ympäri maailmaa on esimerkiksi osuuskuntamuotoisia maatilan ja kuluttajat tiiviisti yhteentuovia yhteistyökuvioita. Suomessa taas monet ruokaosuuskunnat ovat lähteneet liikkeelle niin, että kuluttajat ovat palkanneet puutarhurin ja vuokranneet pellon. Tämä voi olla erinomainen mahdollisuus esimerkiksi sellaisille luomualasta kiinnostuneille, jotka eivät omista tai peri maatilaa.

REKO-lähiruokarenkaat taas ovat kevyen rakenteen yhteisöjä, joissa tuottajat ja kuluttajat kohtaavat sovitussa paikassa esimerkiksi viikottaisten ennakkotilausten mukaan. Ne ovat kasvaneet räjähdysmäisesti Suomessa. Katso lisää tietoa esim. Luomulehden artikkeleista, tiedotteesta tai Facebook-ryhmästä.

Esimerkkejä Suomesta

Kansainvälistä yhteistyötä

25246_EU_flag_LLP_suomiKansainvälistä kumppanuusmaatalous-hanketta rahoitti Euroopan komissio.

Luomulehdessä kumppanuusmaataloudesta

www.luomulehti.fi

Luomulehti_3_issuu_Page_016/2015: Mycket diskussion på REKO seminariet
6/2015: Opas lyhyiden ruokaketjujen logistiikasta
4/2015: REKO-lähiruokarenkaissa yli 700 tuottajaa
3/2015: REKO-ringit kiinnostivat kansainvälisiä vieraita ja mediaa
3/2015: Pientuottajille toimivaa markkinointia ja sertifiointia (Ranska)
2/2015: Kansainvälinen retki Suomessa: Kumppanuusmaatalous
2/2015: Kumppanuusmaataloudessa markkinoinnin tilalle tulee yhteistyö
2/2015: Elintarviketjun piristäjä: REKO
6/2014: Pienikin pärjää Yhdysvaltain siemenmarkkinoilla
4/2014 Pienillä investoinneilla monipuolista tuotantoa
4/2014 Tehokkaita lyhyitä ruokaketjuja
2/2014: REKO – Rejäl konsumtion
1/2014: Terveisiä Suomen kansainvälisestä kumppanuusmaatalous-tapaamisesta!
1/2014: Kumppanuusmaatalous: yhteisöllisyyttä ja uutta kulttuuria
6/2013: Ruokakulttuuri luo pohjaa kumppanuusmaataloudelle
6/2013: Luomuliiton kumppanuusmaatalous-hankkeen työntekijäksi Anu Tuomola
6/2013: Kansainvälinen kumppanuusmaatalous tapaaminen Suomessa tammikuussa
6/2013: ALTER-CONSO – lähiruokaa ranskalaisittain
6/2013: Minun ja sinun omenapuu
4/2013: Maataloutta mausteilla: poly-farming, CSA…
5/2012: Pienviljelyllä lisää luomuvihanneksia?
1/2011: Kumppanuusmaataloudessa kuluttajat tukevat suoraan luomutuottajia