Luomuliitto järjestää mentor-toimintaa, jossa kokeneet luomutuottajat toimivat uusien luomuviljelijöiden tukena. Mentor voi tarjota käytännön neuvoja luomuviljelyyn tilatasolla. Miten rikkakasvien kanssa pärjää? Miten lannoitus tai rehustus kannattaa hoitaa? Entäs tuotteiden hinnoittelu ja myynti? 

MENTORIKSI KOKENUT VILJELIJÄ

Luomuliiton mentor-toiminnassa rakennetaan mentoreiden verkostoa uusien luomutuottajien tueksi. Toimintaan haetaan kokeneita luomutuottajia ympäri maata. Mentorilta edellytetään ennenkaikkea halua kertoa käytännön kokemuksistaan omalla tuotantosuunnallaan. Mentor päättää, miten paljon aikaa haluaa toimintaan käyttää. Mentoroitavia voi olla esimerkiksi 1-4 mentoria kohden. Mentoroitava korvaa matkakulut, jos mentor vierailee hänen maatilallaan. Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää mentorina toimimisesta?

Ilmoittaudu mukaan tai ehdota tuttuasi mentoriksi täällä.

Mentoroinnin periaatteet.

Mentoroitavaksi aloittava tai laajentava viljelijä

Voit hakea mentoria tueksesi, jos kaipaat omalle tilallesi käytännön neuvoja luomun toimivuudesta tilatasolla. Mentorin kanssa voi keskustella käytännön ratkaisuista: Miten rikkakasvien kanssa pärjää? Miten lannoitus tai rehustus kannattaa hoitaa? Entäs tuotteiden hinnoittelu ja myynti? Mentor voi vierailla maatilallasi tai sinä hänen luonaan. Mentorit toimivat vapaaehtoisina ja mentoroitavien tulee korvata matkakulut, jos mentor tulee vierailemaan mentoroitavan maatilalla/yrityksessä.

Mikäli etsit mentoria tai olet itse kiinnostunut toimimaan mentorina ota yhteyttä: luomuliitto@luomuliitto.fi, 040 144 6160

Puhelin- ja sähköpostineuvonta on Luomuliitossa ilmaista. Asiantuntijat ovat myös mentor-toiminnan tukena ja heidän kanssaan järjestetään yhteisiä tapaamisia.