Luomupäivät > Luomupäivien ohjelma

Ilmoittaudu tapahtumaan täällä 24.10. mennessä. Huomaathan, että vain osa ohjelmasta striimataan verkkoon.

Torstai 11.11.

Aamupäivän yhteisohjelma (striimataan verkkoon)

Klo 9.30–12.45 , puheenjohtaja Janne Rauhansuu, Luomuliitto

The future of organic farming in the EU, Eduardo Cuoco, director, IFOAM Organics Europe (esitys englanniksi)

Miten uusi CAP vaikuttaa luomualaan Suomessa? Susann Rännäri, toiminnanjohtaja, Luomuliitto

Politiikkamuutosten vaikutukset luomutilalla, Tommi Hasu, luomuviljelijä, LuomuMattinen

Miksi luomu edistää luonnon monimuotoisuutta? Johan Ekroos, agroekologian apulaisprofessori, Helsingin yliopisto

Kannattaako kyntö? Kokemuksia ja tutkimustietoa, Tuomas Mattila, viljelijä-tutkija

Retket klo 14–17

Timo Haaviston tila, Peräseinäjoki

Tikan tila – Yhden tilan maito

Foodwest Oy – Raaka-aineesta tuotteeksi

Iltajuhla

Hotelli Almassa

Illalliskortti 50 €/hlö

Ohjelmassa mm. Vuoden Luomuyrityksen palkitseminen

Perjantai 12.11.

Rinnakkaisohjelmat klo 8.30–12.00

KESTÄVÄ JA KANNATTAVA LUOMUMAIDONTUOTANTO

Ruokinnan vaikutukset eläinterveyteen luomumaitotiloilla, Seija Perasto ja Essi Tarsia, ProAgria Etelä-Pohjanmaa

Säilörehun tuotantokustannukset eteläpohjalaisilla luomumaitotiloilla, Sari Vallinhovi, ProAgria Etelä-Pohjanmaa

Kustannusten hallinta luomumaitotiloilla Ruotsissa, Pauliina Jonsson, Jordbruksverket

Laidunnusteknologia apuna laidunnuksessa, Urpu Tanner-Koopmans, ProAgria Etelä-Pohjanmaa

Tilapuheenvuoro: Luomumaitotila muuttuvassa toimintaympäristössä, Maarit Noppa, luomumaidontuottaja

LUOMUVILJELIJÄN ILMASTORATKAISUT

Kokemuksia ja tuloksia Ilmastosoturit-hankkeesta, Arja Nykänen, SeAMK; Hannele Antila, ProAgria Etelä-Pohjanmaa

Luomutilan ratkaisuja maan kasvukunnon hoitoon, Pekka Paavola, luomuviljelijä

Mitkä asiat tekevät maatilasta ilmastoystävällisemmän? Elena Valkama, erikoistutkija, Luke (Englanninkielinen esitys käännetään suomeksi)

Mitkä tekijät pellossa korostuvat sään ääri-ilmiöiden myötä? Erkki Vihonen, luomukasvintuotannon asiantuntija, Luomuliitto/ProAgria Etelä-Pohjanmaa

LUOMUKASVISVILJELY JA MONIMUOTOISUUS

Kukkivilla kaistoilla monimuotoisuutta vihannespelloille, Pirjo Kivijärvi, tutkija, Luke

Luomuvihannesviljelyn menestystekijät Tanskassa, Richard de Visser, gartnerirådgivningen, Tanska

Tuholaisten uudet tarkkailu- ja vaihtoehtoiset torjuntamenetelmät, Anne Nissinen, erikoistutkija, Luke

Porkkanapeltojen mikrobiomi ja sen merkitys porkkanan varastokestävyyteen, Terhi Suojala-Ahlfors, erikoistutkija, Luke

Perunaruton kestävät ja ennakoivat torjuntamenetelmät, Marjo Hokka, johtaja ja Riina Lukkala, tutkija, Petla; Marika Rastas, tutkija, Luke

FÖRSÖK I EKOSPANNMÅL OCH VALL. SUPERBÄRET ARONIA.

Gödslingsförsök i ekohavre 2020 och 2021, Österbotten – vad har vi lärt oss och vad vill vi veta mer? Ulrika Wikman, ProAgria Österbottens Sv. Lantbrukssällskap 

10 växtsäsonger av ekospannmålsförsök i Nyland, Micaela Ström, EkoNu 3.0 

Erfarenheter av odlingssäsongen 2021 sett ur odling av höstgrödor, Föreläsarna bekräftas senare

Försök med vallfröblandningar och gödselförsök i ekovall 2021. Varför toppa vallen före första ensilageskörden? Jan-Peter Brunell, ekoproducent, Kronoby och Emma Thodin, stud. 

Odla och sälja det ekologiska superbäret aronia från Österbotten, Jan-Ole Sandås, Finnish superberries Oy

Iltapäivän yhteisohjelma (striimataan verkkoon)

Klo 13–15, puheenjohtaja Sari Iivonen, johtaja, Luomuinstituutti

Luomuvalvonta entistä yhtenäisemmäksi, Marja Pulkkinen, ylitarkastaja, Ruokavirasto

Kohti luomulajiketestausta, Merja Veteläinen, jalostusjohtaja, Boreal

Luomumansikoiden myynti ja markkinointi Suutalan Mansikkatalossa, Pauli Suutala, luomuviljelijä, Suutalan Mansikkatalo

Luomuliiton syyskokous klo 15

Pidätämme oikeudet muutoksiin ohjelmassa.