Luomupäivät > Luomupäivien ohjelma

Tiistai 3.11. klo 9–12.30

Puheenjohtaja: Pauli Talvitie, Luomuliitto

Avauspuheenvuoro, Elsi Katainen, europarlamentaarikko (Kesk.)

Making Small Farms Work, Richard Perkins, viljelijä ja kouluttaja (esitys englanniksi)

Luomu ja paikalliset tuotteet K-Citymarket Joensuu Pilkon valikoimissa, Juha Kupiainen, kauppias, K-Citymarket Joensuu Pilkko

Mehiläishoito, siemenviljely ja marjantuotanto luovat kannattavan kokonaisuuden, Jaana Nikkilä ja Tero Tolvanen, Sikiönmäen luomutila

Tilannekatsaus CAP-uudistukseen ja uuteen luomuasetukseen, Jaana Elo, asiantuntija ja Susann Rännäri, toiminnanjohtaja, Luomuliitto ry

Luomustrategian päivitys, Leena Seppä, maatalousylitarkastaja, maa- ja metsätalousministeriö

Kansainvälinen kauppa ja luomu, Thimjos Ninios, vientijohtaja, MTK ry

Vuoden Luomutuotteen, Vuoden Luomuyrityksen, luomukonkarin sekä Luomu SM -voittajien palkitseminen

Keskiviikko 4.11.

Rinnakkaisohjelmat klo 9–12.30

UUDISTAVA JA UUDISTUVA LUOMUTUOTANTO

Puheenjohtaja: Sari Iivonen, Luomuinstituutti

20 vuotta luomuviljelyä – miten se näkyy maaperässä ja ravinnehuuhtoumissa? Riitta Lemola, tutkija ja Kristiina Regina, tutkimusprofessori, Luke 

Katse maaperän eliöiden monimuotoisuuteen, Krista Peltoniemi, erikoistutkija, Luke

OSMOn havaintoja – Mihin luomutilojen olisi syytä maan kasvukunnon hoidossa panostaa? Jukka Rajala, erikoissuunnittelija, HY Ruralia-instituutti

Agroekologista otetta kestorikkakasvien hallintaan, Jukka Salonen, erikoistutkija, Luke

Mitä uutta regeneratiivinen maatalous voisi tarjota luomutuotannolle? Heli Lehtinen, tohtorikoulutettava, HY Ruralia-instituutti

AMMATTIKEITTIÖT: ONNISTUMISIA JA HAASTEITA – TAHTO JA ASENNE KUNTOON

Puheenjohtaja: Jaana Elo, Luomuliitto

Elintarvikkeiden erikoistuotteet -hankinta, paikallisia luomutuotteita julkiselle sektorille, Kouvolan ruokapalveluiden hankinta-case, Anu Arolaakso, projektipäällikkö, Savon koulutuskuntayhtymä

Innovatiivisesti luomutuotteita julkisille ruokapalveluille. Mitä tarkoittaa innovatiivinen hankintakumppanuus? Sinikka Pussinen, palvelusuunnittelija, Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy 

Tuottajan näkökulma yhteistyöstä ammattikeittiöiden kanssa, Pasi Tamminen, toimitusjohtaja,  Lihatukku Harri Tamminen Oy

Vinkkejä pk-yrityksille, miten luomutuotteet saadaan tukkuvalikoimaan, Etta Tuokkola, tuotepäällikkö, Kespro

Hevi-tuotteiden jatkojalostuksella merkittävä rooli ammattikeittiöiden luomun käytön lisäämisessä, Ulla Kojonkoski, Tuoreverkko Oy

Hilma ja koulujakelutuki – Kuka, mikä ja miksi? Anu Arolaakso, projektipäällikkö, Savon koulutuskuntayhtymä

LUOMUKOTIELÄINTUOTANTO

Puheenjohtaja Brita Suokas, Luomuliitto

Millaisia muutoksia EU:n uusi luomuasetus tuo luomukotieläintuotantoon? Merja Manninen, Ruokavirasto

Kannattavan ja kestävän luomuemolehmätuotannon astinkivet, Maiju Pesonen, emolehmäasiantuntija, Satafood kehittämisyhdistys ry

Highland ja kyyttö -hankkeen teurastamoselvityksen tuloksista, Arja Korhonen, lehtori, Savonia amk

Luomusikatalouden tilannekatsaus, Hannu Kämäräinen, viljelijä, Tapelin luomusika

Kiinteä konttiteurastamo ja luomulihatuotteiden markkinointi, Jari Paakkunainen, Rahtiteurastamo Bonus Carnis

LUOMUKERUU- JA PUUTARHATUOTANTO

Puheenjohtaja Pirjo Kivijärvi, Luke

Metsien uudet tuotteet – keruutuotteita luomulaatuisina markkinoille, Henri Vanhanen, erikoistutkija, Luke ja Juha Vornanen, projektipäällikkö, Metsäkeskus

Luomukeruutuotteiden viennin katsaus, Thimjos Ninios, vientijohtaja, MTK

Kuinka tuoda metsä ruokapöytään? Tuotteistamisideoita puutarhatuotteiden ja keruutuotteiden yhdistämiseen, Mirka Olin, restonomi, yrittäjä

Miten luomutuottaja pääsee mukaan luomukeruuvalvontaan? Marja Pulkkinen, maaseutuasiantuntija, Etelä-Savon ely-keskus

Luomumarjojen tuotanto, puhuja vahvistuu myöhemmin

Monipuolinen tilakokonaisuus: Luomulampaita ja vihanneksia – riittääkö 24/7? , Petri Leinonen, Kukkolankosken luomu

Pidätämme oikeudet muutoksiin ohjelmassa.