Tiedotteet

Vuoden Luomuyritys 2016 on Suomisen Maito Oy

jymy-tytot-oikealta-jamaika-jaatelo-juitsi-ja-jayna-1Luomuliitto palkitsi Vuoden Luomuyrityksenä Jymy-jäätelöistä tunnetuksi tulleen Suomisen Maito Oy:n. Voittaja julkistettiin Valtakunnallisten Luomupäivien yhteydessä olleessa Luomugaalassa 16.11.2016.
Suomisen maidon perustajat ja osakkaat ovat Olli ja Samuli Suominen sekä Erkki Mikola, Jyrki Sukula ja Horst Neumann.

Jymy-jäätelö on hurmannut yleisön ja on saanut mm. Vuoden Luomutuote -kunniamaininnan 2015. Lisäksi Jymy jäätelö on palkittu Pohjoismaiden parhaana luomuelintarvikkeena Malmössä kansainvälisillä luomumessuilla 2015.

Erinomaisen markkinointityön avulla Jymy-jäätelöt ovat kahdessa vuodessa päässeet huippulaadukkaan suomalaisen luomumaidon sanansaattajiksi mm. Finnairin ja VR:n matkustajatarjoiluun. Jymy luomujäätelö on saatavissa kaikissa kauppaketjuissa valtakunnallisesti.

Puhtaus, luotettavuus ja alkuperä ovat pohja, jolla Jymy seisoo. Jymy-jäätelöihin tuleva luomumaito hankitaan Jaakko ja Pirkko Suomisen 120 lypsylehmän luomutilalta.

– Lehmiä on tuotu hienosti myös markkinoinnissa esiin, esimerkiksi Kevättanssi-videolla, toteaa puheenjohtaja Pauli Talvitie valinnan tehneen Luomuliiton hallituksen puolesta.

– Arvostamme ja kunnioitamme maata, alkutuotantoa, lehmiä sekä kuluttajaa, sillä ymmärrämme että tapa, jolla ruoka kasvatetaan ja valmistetaan vaikuttaa suoraan sen laatuun ja makuun. On hienoa jalostaa omaa maitoa pellolta aina valmiiksi kuluttajatuotteeksi asti, toteaa Olli Suominen.

Olli ja Samuli Suominen aloittivat tänä vuonna myös luomukananmunantuotannon, joten usko luomuruoan suosion kasvuun ei ole hiipumassa, vaan päinvastoin.

Kotimaisista marjoista oman Jymy-jäätelön ovat saaneet puolukka, mustikka ja mansikka. Lisäksi makuina vanilja, suklaa, maitokahvi, lakritsi ja uusimpana sitruuna.

Lisätietoja:

Erkki Mikola, puh. 050 3878 318

Horst Neumann, puh. 0400 507 172

Jyrki Sukula, puh. 0400 464 372

Olli Suominen, puh. 041 5073 040

Alkutuotannosta:

Samuli Suominen, puh. 041 5073 041

www.jymy.fi

, puh. 0400 534003

Tiedote muista palkituista täällä.

Lisää kuvia täällä.

jymypesue_isot_vaaka_cmyk-1

Suomisen maito

Erkki Mikola, Samuli Suominen ja Olli Suominen.