Tiedotteet

Luomutila, osallistu luonnon päivään!

Luonnon päivää vietetään jälleen 25.8.2018. Myös monet luomutilat esittelevät tuolloin toimintaansa. Voisiko sinun luomutilasi avata ovensa yleisölle?

Luonnon päivän luomutilat ovat 25.8. avoinna yleisölle noin klo 12-15. Tapahtuman tavoitteena on antaa kuluttajille ja tuottajille mahdollisuus tutustua luomutilan toimintaan aidossa ympäristössä.

Nähtävää, koettavaa, myytävää?

Tapahtumaan toivotaan mukaan luomutiloja, jotka pystyvät kertomaan yleisölle omasta tuotannostaan sekä tarjoamaan jotain nähtävää/ koettavaa. Sen ei tarvitse olla mitään kovin ihmeellistä: esimerkiksi laiduntavat kotieläimet tai luontopolku tilan mailla kiinnostavat ihmisiä.

Tapahtuma soveltuu erityisen hyvin sellaisille tiloille, joilla on oma tilapuoti tai kahvio, tai jotka voivat sellaisen järjestää tilapäisesti.

Tukea markkinointiin

Avoimien ovien tapahtuman markkinointi on viime kädessä tilan omissa käsissä, mutta taustatukea ja neuvoja saa tapahtumaa koordinoivilta tahoilta. Luomu.fi-sivustolla avataan touko-kesäkuussa tapahtuman verkkosivu, jolle tulee kaikkien osallistuvien tilojen yhteystiedot ja tilojen lyhyet kuvaukset. Lisäksi kaupallisilla radiokanavilla mainostetaan tapahtumaa valtakunnallisesti elokuun viimeisellä viikolla.

Maa- ja metsätalousministeriö maksaa tapahtumaan osallistumisesta tiloille 200 € korvauksen (+ alv, jos tila alv-velvollinen).

Tapahtuman taustatahot

Luomutilojen avoimien ovien päivä on osa laajaa Suomen luonnon päivän tapahtumakokonaisuutta, jota koordinoi Metsähallitus. Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtumaa koordioivat yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriöPro LuomuLuomuliittoBiodynaaminen yhdistysMTK ja SLC.

Katso viime vuoden tilatapahtuman sivut: Luonnon päivä luomutiloilla 2017

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

  • Leena Seppä, maa- ja metsätalousministeriö, leena.seppa(at)mmm.fi, puh. 029 516 2373
  • Jaana Elo, Luomuliitto, jaana.elo(at)luomuliitto.fi, puh. 040 964 1518
  • Mia Wikström, SLC, mia.wikstrom(at)slc.fi, tel. 050 355 3213