Tiedotteet

Luomuliitossa tyrmistyttiin Marttilan GMO-innosta

Luomuliiton puheenjohtaja Jukka Lassila on erittäin huolestunut geenimuuntelun vyöryttämisestä kotimaiseen ruokaketjuun.

– Keväällä suuret rehunvalmistajat ilmoittivat aloittavansa muuntogeenisten rehuraaka-aineiden tuonnin, tällä viikolla Evira kohautti aikomuksella kieltää gmo-vapaa merkinnät siipikarjanlihassa ja nyt MTK:n puheenjohtaja haluaa satsata gmo-viljelyn kehittämiseen.

Kun muualla Euroopassa on havahduttu geenimuuntelun mukanaan tuomiin haittoihin ja mietitään mahdollisuuksia gmo-viljelyn rajoittamiseen, esittää viljelijäjärjestö MTK:n puheenjohtaja sitä tuotantomme pelastukseksi. Viljelijöiden oikeus puhtaaseen tuotantoon ja kuluttajien vaatimukset tietää ruoan alkuperä tuntuvat kaikuvan kuuroille korville.

Kotimaisen ruoantuotannon imago on perustunut puhtaudelle, jonka yhtenä strategisena painopisteenä luomutuotannon rooli on vahvistunut. Geenimuunneltujen kasvien tulo pelloillemme aiheuttaisi väistämättä vaikeuksia luomulle ja tavanomaiselle gmo-vapaalle tuotannolle, sillä muuntogeenisen aineksen leviämistä ja sekoittumista ei pystytä millään keinolla välttämään.

– Kotimaisen tuotannon vahvuus pitää perustua jatkossakin puhtaudelle. Suomen tulee pitää tiukasti kiinni gmo-vapaudesta ja näin mahdollistaa puhdas tuotanto tulevaisuudessakin, toteaa Lassila.

Lisätietoja:
, puh. 050 529 0482
Taustaa:

6.3.2013 Luomuliiton tiedote
http://www.luomuliitto.fi/teollisuus-ujuttaa-gmo-tuotteet-ruokapoytiin/

Luomuliiton ympäristöstrategia
http://www.luomuliitto.fi/ymparistostrategia/