Tiedotteet

Vuoden Luomutuote -kilpailun palkitut valtaavat uusia tuotekategorioita

Luomuliitto valitsi Vuoden Luomutuotteeksi Sunspeltin Spelttimuron. Kunniamaininnan sai Terissaaren Korte-siideri. Molemmat tuotteet vastaavat aitojen ja luonnollisten luomutuotteiden kasvavaan kysyntään.

Voittajat julkistettiin 18.10. Luomuelintarvikepäivässä Helsingissä. Valinnan tehneen asiantuntijaraadin mukaan Sunspelt on tuonut terveellisen, luonnonmukaisen ja kotimaisen vaihtoehdon hyvin kilpailluille muromarkkinoille. Tuotteessa on vain kaksi raaka-ainetta: luomuspeltti ja suola.

– Hyvien asioiden ei tarvitse olla monimutkaisia. Pyrin itse siihen, että ruuan täytyy tuntua ja maistua hyvältä, Sunspelt Oy:n toimitusjohtaja Kari Kaipainen sanoo.

– Kuluttajia kiinnostaa yhä enemmän tuotteiden alkuperä. Tässä tuotteessa yhdistyvät raaka-aineen kotimaisuus sekä tuotteen hyvä ja aito viljan maku, kiittelee Luomuliiton puheenjohtaja Pauli Talvitie.

Kilpailussa kunniamaininnan saanut Terissaaren Korte-siideri on juomahyllyssä harvinaisuus – kotimaisista luomuomenista tehty aito siideri. Palkintoraadin mukaan tuote vastaa hyvin tämänhetkiseen pienpanimotuotteiden trendiin.

– Siiderimme on valmistettu omalla tilalla kasvaneista luomuomenista alusta loppuun itse, kuvailee luomuviljelijä, Terissaari Oy:n toimitusjohtaja Johannes Vuorinen.
– Sokeria lisäämme vain hieman makeutukseksi, vettä emme lainkaan, hän täydentää.

Vuoden Luomutuote -kilpailussa halutaan nostaa esille Suomen parhaita luomu-uutuuksia.
– Tuoteuutuudet siivittävät luomumarkkinoiden kasvua. Viime vuodesta luomuelintarvikkeiden myynti on taas kasvanut huikeat 13 prosenttia, toteaa Luomuliiton edunvalvontajohtaja Susann Rännäri.

Kilpailussa arvioitiin tuotteen makua ja muita aistinvaraisia ominaisuuksia, pakkausta, uutuusarvoa, innovatiivisuutta sekä kaupallista potentiaalia.

Asiantuntijaraatiin kuuluivat Luomuliiton puheenjohtaja Pauli Talvitie, Pro Luomu ry:n puheenjohtaja Ilkka Alarotu, Luomuliiton elintarvikeasiantuntija Jaana Elo ja Laurea ammattikorkeakoulun Ravintola BarLaurean keittiömestari Ilari Paananen.

Lisätietoja:

Susann Rännäri, Luomuliitto ry
puh. 040 144 6160
susann.rannari(at)luomuliitto.fi

Kari Kaipainen, Sunspelt Oy
puh. 0500 412 731
kari.kaipainen(at)sunspelt.fi

Johannes Vuorinen, Terissaari Oy
puh. 040 500 1215
terissaari(at)terissaari.fi