Vavesaaren tyrnimysli valittiin Vuoden luomutuotteeksi

voittaja tyrnimysli Luomuliitto valitsi Vuoden Luomutuotteeksi Vavesaaren tyrnimyslin. Sitä on saatavana sekä kuluttaja- että suurkeittiöpakkauksina.

– Mysli on maukas, mutta ei liian makea. Tyrnissä on paljon terveyshyötyjä ja on hienoa, että sitä jalostetaan hyviksi tuotteiksi, toteaa raadin ja Luomuliiton puheenjohtaja Jukka Lassila.

Vavesaarella on maatila ja elintarvikejalostuksen tilat Kangasniemellä Keski-Suomessa. Myslissä käytettyä kauraa viljellään omalla tilalla sekä ostetaan tarvittaessa muilta luomutoimijoilta.

Mysli makeutetaan hunajalla, kuivatulla porkkanalla sekä raakaruokosokerilla. Nämä ovat valkoista juurikassokeria terveellisempiä vaihtoehtoja. Sokeria lukuunottamatta kaikki ainesosat ovat kotimaista luomua. Luomuliitto haluaakin palkita nimenomaan suomalaisia luomutuotteita.

Vavesaarella on tuotettu myslejä 12 vuotta. Niitä voi nauttia tuttuun tapaan maitotuotteiden kanssa tai hyödyntää myös leivonnassa. Tyrnimysliä on kehitetty nyt niin, että se sopii myös vehnättömään ja vähäsokeriseen ruokavalioon.

– Vavesaari on esimerkillinen pk-yritys, jossa kiteytyy hyvä yrittäjyys, arvioi raati.

Myös pakkaus saa kiitosta raadilta. Tuotetiedot löytyvät kotisivuilta pian myös saksan, venäjän ja englannin kielisenä, koska Vavesaari pyrkii laajentumaan ulkomaan markkinoille. Vavesaari tuottaa viljatuotteiden lisäksi mehuja sekä marmeladeja.

Vuoden Luomutuote –raadissa olivat mukana maataloustuottaja Jukka Lassila, keittiömestari Kim Palhus, luomututkija Jaakko Nuutila sekä Pro Luomu ry:n puheenjohtaja ja SOK:n valikoimajohtaja Ilkka Alarotu. Vuoden Luomutuote julkistettiin 2.10. Helsingissä Luomuelintarvikepäivässä.

Vavesaaren toimitusjohtaja Taina Laitinen, puh. 010 321 2220
www.vavesaarentila.fi

Luomuliiton puheenjohtaja Jukka Lassila, puh. 050 529 0482
Vuoden Luomutuote -kilpailu

Taina Laitinen ja Jukka Lassila.

luomutuote_vaaka