Tapahtumat

Luomuliitto SuomiAreenassa 10.7.

 

 

Quornia, kuoriaisia ja kotimaista kinkkua – SuomiAreena-keskustelussa luodataan tulevaisuuden ruokatrendejä

Miltä näyttää suomalainen ruokalautanen vuonna 2030? Säilyttääkö kotimaisuus suosionsa – tuotetaanko suomalaista lihaa enää tulevaisuudessa? Entä valloittavatko hyönteiset pian kotikeittiöt ja jatkuuko luomukulutuksen kasvu? Ja kuinka kauppa, kuluttajat ja tuottajat seuraavat ruokatrendejä – tai luovat samalla uusia?

Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia SuomiAreena-tilaisuudessa Mitä Suomi syö 2030? Kuluttajat ja tuottajat ruokatrendien viidakossa. Keskustelutilaisuudessa tarkastellaan vallitsevia ruokatrendejä ja kuluttajien toiveita sekä suunnataan katse tulevaisuuden ruokavalintoihin. Samalla pohditaan ruoka-alan toimijoiden roolia ja ruuantuotannon tulevaisuutta Suomessa. Aiheesta keskustelemassa on monipuolinen kattaus alan asiantuntijoita, jotka tarkastelevat ruokatrendejä niin kaupan, tuotannon, tutkimuksen kuin lainsäädännön näkökulmasta.

Tule kuuntelemaan keskustelutilaisuutta SuomiAreenaan BEPOP-lavalle (Kauppakeskus BEPOP, Yrjönkatu 22, Pori) maanantaina 10.7. klo 13.30–14.45. Keskustelu on nähtävissä myös MTV:n Katsomossa. Seuraa aihetta myös somessa #mitäsuomisyö2030!

Tilaisuutta juontaa Vappu Pimiä, ja panelisteina mukana ovat:
• Ilkka Alarotu, kaupallinen johtaja, S-ryhmä
• Elina Heino, tuottaja, Kivijärven tila
• Johanna Mäkelä, ruokakulttuurin professori, Helsingin yliopisto
• Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko
• Aarne Schildt, tuottaja, Bosgårdin luomutila

Iltapäivän aikana kuullaan kommenttipuheenvuoroja myös muilta ruoka-alan asiantuntijoilta, esimerkiksi Luomuliiton varapuheenjohtaja Janne Rauhansuulta.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Ilmastokokki, Lihasta-hanke, Luomuliitto ja Pro Luomu ry.

Nähdään Porissa!

, puh. 0400 534003