Luomutuotanto > Leppäkerttu-merkki

Leppäkerttu-merkki on aina ollut suomalaisen luomun merkki. Nyt se voi tuoda esiin myös alueen, jossa tuote on tuotettu.

Leppäkerttumerkki

 

Leppäkerttu kulkee päättäväisesti kohti kestävämpää tuotantoa. Se ei halua mm. hyväksyä ahtaasti kasvaneiden tavanomaisten sikojen tai siipikarjan lantaa lannoitteena. Tavoitteena on saada esimerkiksi biokaasutuotannosta ravinteita käyttöön.
Ravinteita on käytettävä kohtuullisesti, jotta osa niistä ei valu vesistöihin. Viljelykierto eli viljelykasvien vuorottelu samalla pellolla täytyy olla osa luomun käytäntöjä tulevaisuudessakin vaikka luomulannoitevalikoima laajenee.

Merkki on uudistunut

Leppäkerttu-merkki on tuttu jo 1980-luvulta ja nyt merkki on uudistunut. Ensimmäisten joukossa merkkiä on jo alkanut käyttämään Kosken kartano, Luomutila Vanhapaikka, SikkaTalu, Luomu-HeikkiläSaloniemen juustola, Lassilan tilaLagmans luomu-ekoLassen luomu, Mikolan luomutila, Tohijärven luomutila ja Terissaari.

Hae Leppäkerttu-merkkiä tuotteillenne!

Kuluttajat tuntevat Leppäkerttu-merkin hyvin. Se saa luomutuotteen erottumaan.

Leppäkerttu-merkki sopii pakollisen EU:n lehtimerkin rinnalle kertomaan, että tuote on suomalaista luomua.

Lisätietoja: , puh. 050 529 0482