Tapahtumat

Luomuseminaari 20.4.

Joko ruokavallankumouksen siemen itää?
Lähiruoka- ja luomutuotannon ajankohtaiset haasteet.

klo 10.00 Avaussanat

10.15-11.00 Ilona Drivdal, Norsk Bonde og Småbrukarlag: European local food production outside EU. Case Norway.

11-11.45 Ruokailu

11.45-12.30 Tiina Silvasti, HY. Ruokasuvereniteetti –Ratkaisuja elintarvikejärjestelmän muutospaineeseen

12.30-13.00 Mia Aitokari, Loviisa. ”Huoletta tuoretta” lähiruokahanke

13.00-13.30 Eero Polso, Polson Lammas Oy, Toholampi. Lammastilateurastamo: kokemuksia ja näkemyksiä viiden ensimmäisen toimintavuoden perusteella

13.30-14.00 Auli Laine, AulisPalvelut, Hausjärvi: TerapiaLampola ja pientilat maaseudun elävöittäjinä

14.00-14.15 Kahvi

14.15-14.45 Jukka Lassila, Tuusula: Monimuotoinen maatalous: Utopiaa vai mahdollisuus?

14.45-15.15 Lucineia Duraes do Rosario, Brasilian Maattomien maatyöläisten liike MST, Maattomien liike Brasiliassa

15.15-15.45 Helena Kahiluoto MTT, Voidaanko maapallon kasvava väestö ruokkia ilman luomua? IAASTD

15.45-16.00 Yhteenvetoa ja loppusanat
Lämpimästi tervetuloa!