Jaana Elo IFOAM EU-ryhmän neuvoston jäseneksi

jaana elo nettiSuomalaiset IFOAM EU-ryhmän jäsenet Luomuliitto ry, MaBio Oy ja Kurmakka – Organic Food Oy valitsivat kokouksessaan 14.4. Jaana Elon edustamaan Suomea IFOAM EU-ryhmän neuvostossa. Elon varajäseniksi valittiin Marika Auersalmi ja Erkki Pöytäniemi.

IFOAM on luomualan kattojärjestö ja sen EU-ryhmä vaikuttaa hyvin keskeisesti EU:n luomulainsäädäntöön, jonka kokonaisuudistusta valmistellaan parhaillaan.

Jaana Elo tuntee luomulainsäädännön pitkällä kokemuksella. Hän toimi 2000-luvulla Evirassa ja nykyisin Luomuliitossa elintarvikeasiantuntijana sekä konsultoi yksityisyrittäjänä Koko Palvelut Oy:ssä.

Aiemmin neuvostossa Suomea edusti Aira Sevón, joka valittiin helmikuussa nykyisin asiantuntijajäsenistä koostuvaan IFOAM EU-ryhmän hallitukseen. Hallituksessa Sevón toimii Suomen ja koko pohjoisen Euroopan edustajana (mukaan lukien Baltian maat, Brittein saaret ja Saksa).

Suomessa kantojen muodostamisesta vastaa IFOAM EU-ryhmän jäsenet, joista Luomuliitolla on neuvostossa kolme ääntä ja muilla jäsenillä yksi. Työn tukena toimii ryhmä, johon valitaan pian asiantuntijajäseniä. Lisäksi ryhmä vaihtaa tietoa sidosryhmien kanssa.

Kansainvälisistä asioista tiedotetaan säännöllisesti Luomulehden Edunvalvontaa Euroopassa -palstalla sekä Luomuliiton sähköpostiryhmissä.

Jukka Lassila, Luomuliiton puheenjohtaja, puh. 050 529 0482
Jaana Elo, , +358 44 222 0879