Arkisto

Pellolta pöytään -strategian luomutavoitteet mukaan CAP-suunnitelmaan

Luomuliitto on ottanut ilolla vastaan EU:n komission Pellolta pöytään- ja biodiversiteettistrategiat, joiden tavoitteena on kemiallisten lannoitteiden, torjunta-aineiden ja antibioottien käytön vähentäminen maataloudessa sekä luonnon monimuotoisuuden turvaaminen. Strategiat linjaavat myös luomutuotannon osuuden kasvattamista 25 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Lue lisää…

Kumppanuusmaatalous turvaa tulon viljelijälle ja kasvikset kuluttajille myös kriisiaikoina

Koronakriisin aiheuttama työvoimapula suomalaisilla maatiloilla on herättänyt huolen kasvisten saatavuudesta tulevalla kasvukaudella. Samalla ravintoloiden sulkeminen on vienyt leivän monen lähiruokayrittäjän pöydästä ja uusista myyntikanavista on huutava pula. Lue lisää…

Luomuviljan alhaiset hinnat harmittavat, mitä tuo tuleva kasvukausi?

Monella luomutilalla lähdetään tulevaan kasvukauteen epävarmoissa tunnelmissa; luomuviljojen ostohinnat ovat tulleet reilusti alas, eikä muutosta parempaan ole näkyvissä. Suurin pudotus on ollut kauran ja rukiin hinnoissa – siis juuri niissä viljoissa, joita moni suomalainen luomutila on tottunut tuottamaan. Lue lisää…

Luomuliitto avaa uuden palvelun helpottamaan kausityövoiman löytämistä luomutiloille

Luomuliitto käynnistää perjantaina 3.4.2020 verkkosivuillaan palvelun, joka tuo luomutilat sekä niillä työskentelystä kiinnostuneet henkilöt yhteen.

Lue lisää…

Luomun hyödyt esille CAP-suunnitelmissa

Luomuliitto vaatii, että luomutuotannon tuottamat yhteiskunnalliset hyödyt, kuten luonnon monimuotoisuuden lisääminen ja turvaaminen, palkitaan tulosperusteisesti uudella ohjelmakaudella.

Lue lisää…